Skip to content

Elhelyezés

Bővebb felvilágosításért kérem hívja Lefkovits Lászlóné Intézményvezetőt a +36 33 517-912 telefonszámon munkaidőben 8-16 óra között

Tájékoztatás

Ki lehet a lakónk és hogyan?

A Szent Borbála Idősek Otthonának mindazok lakói lehetnek, akik önkéntesen vállalják a mindenkori intézményi térítési díj megfizetését, továbbá akiket egészségügyi okokból kifolyólag a közösségi együttélésből nem kell kizárni. Erről (30 napnál nem régebbi) orvosi-, valamint TBC mentességi igazolás szükséges.

Pszichiátriai vagy szenvedély betegségben szenved,

Ön-, vagy közveszélyes beteg,

Értelmi fogyatékos,

Fertőző betegségben szenved,

Idült sebbel rendelkezik,

Baktériumürítő.

Lakhatás, humanizált ellátás,

Napi háromszori étkezés (melyből egy meleg),

Mosás,

Takarítás,

Fűtés,

Világítás,

Hideg-melegvíz szolgáltatás,

Rendszeres háziorvosi ellátás,

Kábeltévé csatlakozási lehetőség a szobában,

Telefon csatlakozási lehetőség a szobában,

Segítségnyújtás hivatalos ügyek intézésében.

Női-férfi fodrászat,

Manikűr-pedikűr,

Kirándulások,

Külön megállapodás szerint végtisztesség megadása (ezen megállapodás hiányában a végtisztesség megadásával kapcsolatos költségek a lakót és/vagy hozzátartozóit terhelik),

Egyéni elhelyezési igények.

A várakozási idő változó, ezért kérjük telefonon érdeklődjön róla.

Beköltözéskor az ellátottal (vagy törvényes képviselőjével) határozott / határozatlan idejű Ellátási megállapodást kötünk, amelyben rögzítjük a legfontosabb szempontokat. Szintén a beköltözéskor az ellátott az alapbetegségéből kifolyólag rendszeresen szedett, illetve kórházi bennfekvése esetén a kórházban elrendelt egy havi gyógyszer készletét magával hozni köteles. Az ellátott köteles továbbá – az Otthon által kiadott nyomtatványon – a háziorvosától az egészségügyi állapotára vonatkozó törzskartont kikérni.

Tájékoztatás

Elhelyezési kérelem

Annak érdekében, hogy az elhelyezésre vonatkozó igényét regisztrálhassuk, valamint szabad férőhely esetén kiértesíthessük, kérjük, – mindenféle kötelezettségtől mentesen – pontosan és maradéktalanul adja meg számunkra az alábbi adatokat (a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező)!

Az ellátást igénybe vevő adatai:
  A legközelebbi hozzátartozó adatai:

  tájékoztatás

  Idősek otthonában gondozási szükséglettel nem rendelkező személy is ellátható,

  amennyiben az ellátást igénylő vagy a térítési díjat megfizető más személy írásban vállalja a szolgáltatási önköltséggel azonos mértékű személyi térítési díj megfizetését.

  tájékoztatás

  A megállapodásban rögzített havi személyi térítési díjat

  a számlán feltüntetett időpontig kell az Otthon pénztárába befizetni, vagy az Otthon bankszámlájára átutalással / befizetéssel teljesíteni.

  tájékoztatás

  Hónap közben történő elhelyezés esetén

  törthónapra vonatkozó térítési díjat kell fizetni.