Szent Borbála Idősek Otthona

Szent Borbála Idősek Otthona - Tájékoztató

A Granárium Nyugdíjasház apartmanjai azonnal beköltözhetőek!

Granárium Nyugdíjasház - Tájékoztató

Prospektus (külső oldal)

Prospektus (belső oldal)

Az Otthonról

Pihenőpark („A” épület) „A” épület Földszinti folyosó („A” épület) Foglalkoztató-télikert („A” épület) Étkező („A” épület) Recepció („A” épület) Lépcsőforduló („A” épület) Tetőtéri kápolna („A” épület) „B” épületcsoport főépülete „B” épületcsoport Apartman lakás („B” épületcsoport) Apartman lakás („B” épületcsoport) Sétáló utak („B” épületcsoport) Kerti tó halakkal („B” épületcsoport) Társalgó („B” épületcsoport) Foglalkoztató („B” épületcsoport)

Az Otthon épületegyüttese („A” épület és „B” épületcsoport) önállóan egy fél hektár nagyságú telken áll, a település természethez közeli részén. Valamennyi épület kialakításának fő szempontja volt az idős emberek kényelmének biztosítása és a természettel való kapcsolat megtartása. Pihenőparkunk egyaránt szolgál díszparkként és konyhakertként is mindazoknak, akik szeretnek kertészkedni. Az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében a szinteket – az „A” épületben – külső üveg lifttoronyban elhelyezett panorámás személylift köti össze, a „B” épületcsoportban pedig lépcsőn járó készülék használata biztosított.

„A” épület

Az „A” épület földszintjén helyeztük el a női-férfi közös szobákat, közös mosdókkal-zuhanyzókkal. It vannak továbbá a női-férfi ápolási osztályok, a személyzeti helyiségek (öltöző-zuhanyzó), az orvosi szoba, a mosó-vasaló helyiség és egy kis könyvtár. Az épülethez 2005-ben két új demens foglalkoztató-télikertet létesítettünk.

Az első emeleten kapott helyet a külön bejárattal, terasszal rendelkező légkondicionált étkező, ahol egyéni főzési lehetőség is van. Az étkezőhöz tartozik egy mosdó és nemenkénti WC is. A szint másik oldalán egy- és kétszemélyes, fürdőszobás szobák találhatóak. A tetőtérben egyszemélyes, fürdőszobás szobák vannak, továbbá itt helyeztük még el a hitélet gyakorlására lehetőséget biztosító kápolnát is.

„B” épületcsoport

A „B” épületcsoport apartman lakásait kétszemélyes és négyszemélyes közös lakrészként egyaránt ajánljuk. Az ezen a részen található 40 m2-es apartman lakások külön terasszal, teakonyhával (amely tartalmaz: két főzőlapot, mosogatót és egy 120 literes hűtőt kis mélyhűtővel), telefon fővonallal (saját telefonszámmal), teljesen felszerelt fürdőszobával tudnak gondtalan életet biztosítani. Az épületcsoport főépületének tetőtéri része négy lakásból áll, közös társalgóval (szintén teakonyhával, fürdőszobával). Az önálló lakásokat igényesen parkosított környezet veszi körül, sétáló utakkal, kerti tóval. Ehhez az épületcsoporthoz külön orvosi szoba, nővér szoba, társalgó, foglalkoztató, mosoda tartozik. Az étkezés az „A” épületben lévő étkezőben történik.